fbpx
0369 10 10 10 office@tntcomputers.ro

TNT Computers- membru ARSC

TNT Computers- membru ARSC: Asociatia Română pentru SmartCity

În luna februarie compania TNT Computers SRL din Sibiu s-a alăturat comunității ARSC, alături de alți peste 260 de membri (ministere, primării, consilii județene, companii, universități, centre de cercetare, experți și persoane fizice). Ecosistemul creat reunește experți și profesioniști din fiecare domeniu relevant industriei smart city.

smartcity_Romania

Misiunea principală a Asociației Române pentru Smart City este crearea și dezvoltarea Industriei smart city în România și a unei rețele de comunități creativ-inteligente. România se dezvoltă și are nevoie de  industrie smart city puternică, vizibilă și conectată la realitatea zilei de azi.

Asociația Română pentru Smart City este o organizație neguvernamentală, profesională, independentă, apolitică, nonprofit și cu personaliatte juridică care dorește crearea unui sistem comund e valori în domeniul smart city.

ARSC a întreprins o serie de inițiative lăudabile care în ultimii ani au adus plus-valoare comunității și oportunități de informare, educare, colaborare între toți actorii interesați de acest domeniu.

PARTENERIAT ARSC – TNT COMPUTERS

Parteneriatul nostru se axează în principal pe dezvoltarea unui KIT SMART VILLAGE– alături de o serie de experți la nivel național și companii membre. Datorită expertizei TNT Computers în sfera administrației publice locale de mai bine de 20 de ani și a numeroaselor proiecte implementate în peste 230 de Primării din sfera rurală din România ne dorim să aducem plus-valoare și o serie de soluții integrate, funcționale și moderne de digitalizare a sectorului public.

Uniunea Europeană promovează activ proiectele de tipul sat inteligent, iar România trebuie să se alinieze la standardele europene și să reducă decalajul urban-rural, prin punerea tehnologiei în planul strategic de dezvoltare rurală al comunităților

SMART VILLAGE

Satele inteligente (Smart Village) sunt comunități din zonele rurale care utilizează soluții inovatoare pentru a îmbunătăți viața locuitorilor, pentru eficientizarea actului administrativ și dezvoltarea mediului economic bazându-se pe punctele forte, oportunitățile locale și cele mai noi tehnologii. Soluțiile din portofoliul TNT Computers implementate în numeroase instituții publice din zona rurală au creionat și dezvoltat o comunitate smart village. Scopul acestor proiecte și soluții implementate este de a oferi sătenilor un stil de viață modern și ridicat, păstrând tradițiile și identitatea rurală.

Proiectele pe care TNT Computers le-a propus pentru KITUL SMART VILLAGE realizat împreună cu ARSC constă în:
  • soluția software CityManager START – ce conține aplicații dedicate sectorului public ( registratură electronică, Monitor oficial local, petiții, depunere documente online, semnalare de probleme online, harta sesizărilor, publicare automată pe site, integrare cu ghișeul online)
  • soluția iLight: sistem de telegestiune- iluminat inteligent cu LED
  • reconstrucție site instituție publică și integrare cu servicii publice online
  • soluții Infokiosk
  • servicii GDPR
  • servicii email profesional și securizat (M365)
  • WIFI stradal- puncte de acces publice pentru cetățeni
  • camere video – siguranța populației
  • Școala365– platformă educațională digitală
  • Aplicație mobilă pentru semnalarea de probleme online

Numeroase proiecte smart village sunt recunoscute la nivel național, plus-valoarea adusă prin acest KIT SMART VILLAGE este punerea cap la cap a diverselor soluții de la mai mulți furnizori din sfera smart city și creionarea unui KIT de START SMART VILLAGE pentru cele 3000 de comune din România. Împreună cu alte companii membre, dorim să sprijinim și să dezvoltăm localități inteligente- rurale.

Tranziția de la idee la implementare nu este ușoară, dar nici imposibilă. Alături de membrii ARSC ne dorim să promovăm o administrație publică locală DESCHISĂ, ACCESIBILĂ, INOVATOARE, TRANSPARENTĂ și PARTICIPATIVĂ. Satele de astăzi devin satele inteligente de mâine.

Mai multe detalii în curând!

Exemple de bune practici și comune care au implementat soluții smart village:

https://citymanager.online/studii-de-caz/

Tehnologia și inovația, catalizatori ai dezvoltării comunităților rurale

TNT Computers- membru ARSC: Asociatia Română pentru SmartCity