fbpx
0369 10 10 10 office@tntcomputers.ro

”Digitalizarea în mediul rural – acces la finanțare și bune practici”

Digitalizarea în mediul rural – îmbrățișând schimbarea și inovând pentru viitor

Data evenimentului: 21 februarie 2024

Locație: Hotel Transilvania, Alba Iulia

În plină eră a tehnologiei digitale, mediul rural din România se confruntă cu provocări și oportunități unice în ceea ce privește adaptarea la schimbare și inovare.

Miercuri, 21 februarie 2024, Hotelul Transilvania din Alba Iulia a găzduit un eveniment crucial în această direcție: „Digitalizarea în mediul rural – acces la finanțare și bune practici”, la care TNT Computers a participat ca furnizor integrat de soluții smart village și a prezentat platforma smartcity CityManager, implementată în peste 350 de instituții publice din țară (atât în mediul rural cât și urban).

Organizat în cadrul activităților grupului de lucru ORIGINN, evenimentul a adunat un număr impresionant de reprezentanți ai Agenției Naționale a Zonelor Montane, UAT-urilor, GAL-urilor și mediului de afaceri din Regiunea Centru. Scopul nostru comun? Analiza și discutarea aspectelor esențiale legate de procesul de digitalizare în mediul rural.

Printre temele principale abordate s-au numărat oportunitățile de finanțare care ar putea sprijini acest proces și exemplele de bune practici implementate cu succes în Regiunea Centru. De la infrastructură digitală la proiecte de inovare în agricultură și administrație publică, participanții au fost expuși la diverse perspective și idei care să inspire și să catalizeze progresul.

De asemenea, s-a subliniat importanța colaborării între diferitele părți interesate – autorități locale, sectorul privat și organizațiile neguvernamentale – în vederea creării unui ecosistem propice inovației și creșterii sustenabile în mediul rural.

Un alt aspect esențial abordat în cadrul evenimentului a fost necesitatea unei abordări personalizate și adaptabile în implementarea soluțiilor digitale în mediul rural. Fiecare comunitate are propriile sale nevoi și caracteristici distincte, iar soluțiile digitale ar trebui să fie concepute luând în considerare aceste particularități pentru a asigura succesul și impactul pozitiv pe termen lung.

Concluzia?

Evenimentul a demonstrat că digitalizarea în mediul rural nu este doar un concept abstract, ci o realitate palpabilă și inevitabilă.

Prin colaborare, inovare și acces la finanțare adecvată, comunitățile rurale din Regiunea Centru și din întreaga țară pot transforma provocările în oportunități și să își construiască un viitor mai prosper și mai sustenabil. Partenerii proiectului ORIGINN au colectat, pe parcursul semestrului 2 al proiectului (1.09.2023-29.02.2024), bune practici privind digitalizarea în zonele rurale, pe care le puteți consulta aici.

Mulțumim Sibiu IT Cluster pentru facilitarea participării la eveniment și mulțumim echipei ADR Centru pentru invitație și pentru oportunitatea la dialog,  schimb de idei și de bune practici.

TNT Computers este membru fondator al Sibiu IT Cluster din 2022.

Misiunea comună a clusteruluii este de a genera valoare prin parteneriate de lungă durată și angajamente solide în sprijinul comunității locale/regionale.

”Digitalizarea în mediul rural – acces la finanțare și bune practici”- 21 februarie 2024

Digitalizarea în mediul rural – acces la finanțare și bune practici”, organizat în cadrul activităților grupului de lucru ORIGINN care a avut loc miercuri, 21 februarie 2024 Digitalizarea în mediul rural – acces la finanțare și bune practici”, organizat în cadrul activităților grupului de lucru ORIGINN care a avut loc miercuri, 21 februarie 2024 Digitalizarea în mediul rural – acces la finanțare și bune practici”, organizat în cadrul activităților grupului de lucru ORIGINN care a avut loc miercuri, 21 februarie 2024 Digitalizarea în mediul rural – acces la finanțare și bune practici”, organizat în cadrul activităților grupului de lucru ORIGINN care a avut loc miercuri, 21 februarie 2024