fbpx
0369 10 10 10 office@tntcomputers.ro

Eveniment lansare City Air 17 iunie 2021, Bucuresti

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 și Administrația Școlilor Sector 6.

TNT Computers SRL alături de o serie de parteneri și prieteni: Asociația Română pentru Smart City, Inoesy, Claritech, Asociația Nature Talks și susținători la începutul lunii iunie am demarat proiectul CityAir in București.  Programul CityAir este primul program național de monitorizare a calității aerului în școli.

Prima etapă a proiectului a demarat în București pe 8 iunie 2021 și vizează instalarea în 30 de școli de București a senzorilor de interior și exterior pentru monitorizarea calității aerului. Senzorii marca Nubo și Nettigo, măsoară în timp real particulele în suspensie PM 1, PM 2,5, PM10, umiditatea, presiunea și temperatura.

Proiectul pilot se desfășoară în Capitală, urmând ca întrgul concept CityAir să fie implementat la nivel național. Datele colectate ne ajută să îi educăm pe elevi cu privire la poluarea atmosfericp, modul în care apare, cauzele sale și modalități de a se proteja. Datele colectate sunt afișate în timp real pe platforma https://cityair.ro/platforma-online/, realizată de TNT Computers SRL și aflată în stadiu de dezvoltare. Datele colectate sunt puse în mod gratuit tuturor celor interesați: de la părinți, elevi, factori de decizie, administrație publică etc și pot fi utilizate ca punct de plecare pentru autoritățile locale, centrale, reprezentanți ai societății civile sau oricine dorește și poate contribui la reducerea poluării sau propunerea de măsuri legislative în acest sens.

Momentan s-au instalat senzorii în 17 Școli din 4 sectoare din București, restul urmând a fi montați în perioada următoare.

Dintre invitații prezenți la evenimentul de lansare din data de 17 iunie, ora 12:30 în Amfiteatrul Școlii Gimnaziale ”Regina Maria”  din sector 6 București amintim:

  • Ciprian Ciucu, Primar Sector 6
  • Gârbacea, Președinte ANPM (Agenția Națională pentru Protecția Mediului)
  • Octavian Berceanu, Comisar general Garda Națională de Mediu
  • Radu Țincu- Medic Primar ATI- Spitalul Floreasca
  • Nicolae al României- nepotul Majestății Sale Regele Mihai și susținător al Poriectelor de Mediu

CityAir este un proiect coordonat și implementat de Asociația Română pentru Smart City cu tehnologie pusă la dispoziție de către prietenii de la TNT Computers, Claritech, Inoesy, Asociația Nature Talks, SmartCity magazine și Academia SmartCity.

În viitor, proiectul se dorește a fi integrat cu date de la ANM și cu date de la Agenția Spațială Română (ROSA).

Platforma va genera în viitorul apropiat alerte și predicții și se dorește a fi un punct de plecare în adoptarea unui set de măsuri menite să reducă fenomenul poluării.

Prin CityAir ne dorim să generăm un set clar de recomandări pentru autoritățile locale și centrale.

Puterea comunității vine din educație, acces la informații, implicare și proiecte de cercetare cu o solidă componentă civică. Recomandările experților se vor baza pe datele colectate, setul de politici europene în materie și legislația națională.

City Air este despre noi. Despre Oameni și Orașe. Ne privește pe toți!

Vrei să înscrii o școală? Scrie la hello@cityair.ro și te anunțăm în cel mai scurt timp când putem ajunge și în comunitatea ta!