fbpx
0369 10 10 10 office@tntcomputers.ro

Investițiile în digitalizare continuă prin Apelul 2 PNRR-C10

Fondurile disponibile prin PNRR rămân în centrul atenției administrației publice locale și a furnizorilor de astfel de soluții de digitalizare. Așadar, instituțiile publice care nu au apucat să depună proiecte privind îmbunătățirea serviciilor publice pentru creșterea calității vieții cetățenilor prin digitalizare pot beneficia de redeschiderea sesiunii pentru apelul de proiecte PNRR/2022 din 14 octombrie 2022.

Ce trebuie știut este faptul că se aplică principiul primul venit, primul servit și că toate primăriile sunt eligibile indiferent de alocările inițiale. Reformele și investițiile ar trebui să promoveze în special digitalizarea serviciilor, dezvoltarea de infrastructuri digitale și de date, de clustere și de centre de inovare digitală, precum și de platforme smart city deschise.

Deși de regulă se vorbește mai mult despre digitalizare în mediul urban, o serie de firme își îndreaptă atenția și către autoritățile publice din zona rurală. În acest segment ne regăsim și noi, echipa din spatele soluției CityManager, soluție care nu de mult a fost inclusă în Kitul Smart Village dezvoltat împreună cu Asociația Română pentru Smart City, organizație neguvernamentală, independentă și apolitică fiind principala autoritate a Industriei Smart City din România.

Viziunea. Obiective. Nevoi

Nu mai este un secret faptul că investițiile bazate pe o strategie de dezvoltare smart city sau smart village trebuie să primeze în fața unor simple achiziții realizate fără un plan de acțiune bine pus la punct. Nevoile identificate și necesare în reforma administrativă trebuie să reprezinte punctul de plecare în conturarea Viziunii si Strategiei de dezvoltare a instituțiilor publice.

Echipa CityManager în parteneriat cu Asociația Română pentru Smart City a identificat 6 nevoi ce pot fi adresate prin implementarea de soluții și platforme integrate smart city.

  • Nevoia de debirocratizare a serviciilor oferite cetăţenilor;
  • Nevoia de simplificare a procesului de soluţionare a solicitărilor venite din partea cetăţenilor prin eficientizarea fluxului de documente;
  • Nevoia de transpunere a comunicării cu cetățenii într-o singură platformă;
  • Nevoia de digitalizare a proceselor interne;
  • Nevoia de creștere a gradului de satisfacție al cetățenilor;
  • Nevoia de interacțiune permanentă 24/7 a cetățenilor cu Primăria.

În perioada următoare, echipele de consultanță în soluții integrate oferă informații și suport pentru a genera noi proiecte smart city și smart village prin accesarea fondurilor PNRR.

Toți cei care sunt interesați ne pot contacta folosind formularele de contact online: citymanager.online/  sau  arsc.ro

Investițiile în digitalizare continuă prin Apelul 2 PNRR-C10