fbpx
0369 10 10 10 office@tntcomputers.ro

Parteneri ai proiectului CityAir- monitorizarea calității aerului în Școli

City Air este un program național de monitorizare a calității aerului în școli.

TNT Computers alături de o serie de parteneri: ne-am propus să devenim o comunitate activă pentru îmbunătățirea calității aerului în România

TNT Computers alături de o serie de parteneri: Asociația Română pentru Smart City, Inoesy, Claritech, Nature Talks, ne-am propus să devenim o comunitate activă pentru îmbunătățirea calității aerului în România. Astfel, susținem educarea oamenilor cu privire la potențialele pericole ale calității aerului interior.

În luna iunie 2021, ne-am alăturat acestui proiect în calitate de parteneri tehnologici.

Proiectul #CityAir a fost demarat la începutul lunii iunie, când s-au instalat primii senzori în cadrul Liceului Tudor Vladimirescu din București, urmând ca în următoarele zile să se instaleze aproximativ 60 de senzori pilot în instituțiile de învățământ din București. (proiect pilot)

Viziunea proiectului CityAir

O mișcare pentru un aer mai curat în școli, o viață mai sigură și mai ales, o mișcare care vizează generarea unor politici mai bune, pentru a determina toți decidenții să ia măsuri pentru a reduce impactul poluării și pentru a oferi un mediu mai sigur. Doar 1 din 10 persoane respiră aer sigur în conformitate cu orientările OMS. Înțelegerea problemelor și a impactului poluării aerului este primul pas în păstrarea siguranței aerului și a generării de soluții. CityAir este despre oameni, orașe și implicare.

Misiunea proiectului CityAir

Protejarea copiilor și a mediului prin monitorizarea și îmbunătățirea calității aerului.

Deși la prima vedere poluarea aerului nu este neapărat vizibilă și avem tendința de a crede că aerul este curat, să nu uităm efectele acesteia – poluarea este chiar acum aici. Poluarea aerului (atât în aer liber cât și în interiorul caselor noastre) provoacă aproximativ 7 milioane de decese în fiecare an. Ne afectează sănătatea prin expunerea pe termen lung și provoacă schimbări climatice pe termen scurt, amenințând viața generațiilor viitoare. De asemenea, pentru că școala este obligatorie. Este, de asemenea, spațiul în care copiii noștri vor petrece cel puțin 6 până la 8 ore pe zi. Deci, bunăstarea lor ar trebui să fie o preocupare majoră pentru autorități, inclusiv conducerea școlii, primăria, inspectoratul școlilor, Ministerul Educației și toți ceilalți factori de decizie, precum și pentru părinții și profesorii lor.

Și pentru că școlile sunt situate în mod obișnuit în zone populate și astfel poluate, unde traficul este intens, ceea ce, desigur, duce la o poluare și mai mare. Deoarece copiii din școli au dreptul să beneficieze de decizii responsabile și bine informate. Pentru că elevii ar trebui să poată respira aer curat.

Livrarea proiectului CityAir

Presupune instalarea de senzori pentru colectarea de date în diverse locații (școli și împrejurimi) care să fie corelate cu diverse informații publice într-o paltformă accesibilă în mod gratuit.Componentele soluției includ: unitate centrală de monitorizare, sistem de senzori, conectivitate Edge/UMTS/LTE, platformă IoT cu acces web/mobile.

Poziționată ca o soluție certificată metrologic și eficientă din punct de vedere economic, soluția Nubo Air monitorizează calitatea aerului cu acuratețe mare pe termen lung. (plug and play)

Datorită structurii modulare, cât și costurilor reduse, este o modalitate rapidă pentru dezvoltarea unei rețele extinse de supraveghere a calității aerului cu un raport optim cost/precizie. Iar o rețea urbană extinsă de monitorizare din punct de vedere geografic aduce rezultate mult mai reprezentative și informații utile membrilor unei comunități, prin recomandări specifice de evitare a momentelor sau zonelor cu grad ridicat de poluare.

Platforma adună aceste date și le traduce pe înțelesul tuturor în diverși parametri publici disponibili pe site: http://map.cityair.ro/: calitate aer, temperatură, umiditate, presiune, reprezentare grafică, istoric etc. Primul pas în lupta cu poluarea este CONȘTIENTIZAREA. Iar pentru cunoașterea emisiilor sau particulelor dăunătoate pe care le respirăm,  MONITORIZAREA CALITĂȚII AERULUI este cel mai indicat punct de plecare.

Beneficii CityAir

  • instalare și integrare facilă
  • funcționare autonomă
  • investiție eficientă
  • educare
  • monitorizare în timp real a aerului
  • creșterea gradului de conștientizare
  • implicare

 

Vă invităm pe site-ul oficial al proiectului: https://cityair.ro/

Articole recomandate: https://cityair.ro/de-ce-este-importanta-calitatea-aerului-in-scoli/

Pagina oficială de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/CityAirRomania/

Parteneri ai proiectului CityAir- monitorizarea calității aerului în Școli.