fbpx
0369 10 10 10 office@tntcomputers.ro

Premiul Smart City Industry Awards 2022 pentru BEST SMART VILLAGE PROJECT: TNT Computers și Primăria Sadu

România merită să dezvolte orașe și localități incluzive, creative, funcționale, sigure și SMART.

De la dosarul cu șină, direct la Primăria fără hârtie – În ciuda dificultăților generate de ultimii doi ani, industria Smart City din România a continuat să se dezvolte într-un ritm accelerat. Digitalizarea este acum prioritate până la nivel de comună.

În martie 2020, existau aproape 600 de proiecte și inițiative Smart City la nivel național, aproape dublu față de aceeași perioadă din 2019. În 2021, erau peste 860 de proiecte și inițiative Smart City iar pentru anul acesta deja se prefigurează, pentru prima oară, trecerea de o mie de proiecte – de la cele mai mici inițiative la cele mai ample și complexe proiecte.

În cadrul SCIA, am participat în calitate de PARTENERI și totodată am fost premiați la categoria BEST SMART VILLAGE PROJECT alături de Primăria Comunei Sadu din județul Sibiu.

Din 2020 am aderat la Asociația Româna pentru Smart City , Asociația din spatele SCIA și principalul promotor al comunităților și soluțiilor smart city.

TNT Computers promovează transformarea digitală și rolul TIC în dezvoltarea României încă din 2001, acesta fiind principalul nostru scop. Am abordat încă de la început administrația publică locală din zona rurală, pentru reducerea inegalității dintre urban și rural.

Faptul că anul acesta am primit recunoașterea implicării în dezvoltarea smart village în România, în cadrul acestei Gale a Smart City Industry Awards ne-a făcut să ne dorim mai mult și să ne implicăm mai mult. Bunele practici și poveștile de succes cum e și cazul Primăriei Comunei Sadu din județul Sibiu, precum și alte numeroase exemple pozitive.

Sistem de supraveghere video, iluminat inteligent cu telegestiune, wi-fi gratuit și servicii publice online

Primăria Comunei Sadu a reușit, pe parcursul ultimilor ani, să implementeze un sistem de supraveghere video modern , iluminat inteligent cu telegestiune iLight și wi-fi gratuit pentru locuitorii din comună. Mai mult, în cadrul primăriei se lucrează de pe platforma numită City Manager. City Manager permite organizarea de teleconferințe prin platforma Microsoft Teams, plata online a taxelor și impozitelor în deplină siguranță, depunerea și eliberarea online a documentelor. Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, spune că recunoașterea adusă de Asociația Română pentru Smart City arată faptul că munca depusă în ultimii ani a meritat toate eforturile.

„Această recunoaștere înseamnă extrem de mult pentru că așa ne motivăm toate sacrificiile pe care le facem într-un proces nou de integrare deoarece trebuie să recunoaștem că această abordare este un proces nou de guvernanță locală. Nu neapărat diploma este cea mai mare satisfacție, ci faptul că cineva recunoaște că munca noastră se ridică la nivelul așteptărilor”, a declarat Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, pentru Turnul Sfatului. (sursă: )

Mulțumim încrederii acordate Primăriei Comunei Sadu și recunoașterii eforturilor din partea Asociației Române pentru Smart City.

Pentru alte exemple pozitive de bune practică accesați: Studii de caz

Site-ul oficial al Soluției CityManager

Premiul Smart City Industry Awards 2022 pentru BEST SMART VILLAGE PROJECT: TNT Computers și Primăria Sadu

gala smart city romania 2022